Suburbanizácia v zázemí Bratislavy z hľadiska analýzy zmien krajinnej pokrývky - Šveda, Martin
Pôsobením suburbanizácie vzniká za hranicami mesta Bratislavy nová zóna, ktorá má charakter prechodného územia medzi mestským a vidieckym prostredím. Táto zóna sa vyznačuje značnou heterogénnosťou, ktorá vyplýva z interferencie mestských a vidieckych foriem využitia zeme. Suburbánny rast v okolí Bratislavy spôsobuje významné sociálne, dopravné a environmentálne dopady a predstavuje hlavnú výzvu pre manažment krajiny v nadchádzajúcich desaťročiach.