Stakeholder manažment – neoddeliteľná súčasť zodpovedného podnikania - Drieniková, Katarína
Príspevok poukazuje na význam stakeholder manažmentu v kontexte s uplatňovaním spoločensky zodpovedného podnikania v organizáciách. Zameriava sa na dve základné zložky stakeholder manažmentu a to na identifikáciu a klasifikáciu stakeholderov a ich následného zapojenia. Podrobná identifikácia a klasifikácia je významnou a nevyhnutnou pomôckou pri implementácii CSR, pretože práve stakeholderi zohrávajú kľúčovú úlohu pri uplatňovaní spoločensky zodpovedného podnikania. Zapojenie stakeholderov do podnikových aktivít týkajúcich sa zodpovedného podnikania, ktoré prináša benefity napríklad pri riadení rizík či inovácií prostredia je založené na PDCA cykle.