Účtovné informácie z pohľadu finančnej výkonnosti podniku - Talnagiová, Viktória
Základným zdrojom informácii o výkonnosti podniku sú účtovné výkazy, prostredníctvom ktorých možno merať a hodnotiť finančnú výkonnosť podniku. Účtovné informácie sa tak stávajú základným predpokladom kvalitného riadenia a tým prijímania správnych strategických a operatívnych rozhodnutí zainteresovaných strán. Príspevok analyzuje a následne porovnáva Výkaz ziskov a strát zostavený podľa Medzinárodných štandardov účtovného výkazníctva - IFRS a slovenskej účtovnej legislatívy pre potreby finančného účtovníctva, ktorý možno považovať za hlavný zdroj informácií o finančnej výkonnosti podniku.