Obce využívajú peniaze aj z Bruselu - Hudec, Marián
Európska štrukturálna politika a odstraňovanie rozdielov medzi európskymi regiónmi. Inovácie ako aj podpora modernizácie infraštruktúry. Oživenie environmentálne udržateľného rozvoja. Zvýšenie konkurencieschopnosti regiónov v únii.