Riadenie rizík v globálnych zásobovacích reťazcoch na základe vzťahu medzi elasticitou dopytu a hraničným príjmom - Devečka, Martin
Dôležitosť a možnosti riadenia rizika výkyvov v dopyte po finálnej produkcii prostredníctvom plánovania objednávaných množstiev a cien s využitím vzťahu medzi elasticitou dopytu a hraničným príjmom. Metodika založená na zostavení jednorovnicového ekonometrického modelu.