Voľba vstupu na zahraničné trhy z pohľadu spoločností pôsobiacich na Slovensku - Furdová, Lucia, 1984-
Na základe prieskumu v období január až máj 2011 autorka konštatuje, že spoločnosti pôsobiace na slovenskom trhu uplatňujú najmä metódy vstupu na zahraničné trhy s nižším rizikom, a to priamy export. Dôraz sa kladie na kvalitu prepravných a logistických služieb, spoľahlivosť dodania, náklady a dodanie zásielky načas.