Aktuálne procesy rozvoja obchodu a obchodných činností - Matušovičová, Monika, 1967-
Celosvetová expanzia ekonomickej aktivity obchodných podnikov do zahraničia. Nové formy predaja a skracovanie životného cyklu maloobchodu. Životný cyklus foriem predaja. Diverzifikácia a špecializácia. Dynamický rozvoj využívania moderných informačných technológií.