Vplyv globalizácie na budúcnosť vzdelávacích systémov v Európskej únii - Dudová, Iveta
Nové spoločenské vplyvy, ktoré vedú k radikálnemu modifikovaniu stratégií v celej sociálnej a vzdelávacej oblasti. Celosvetový trh práce a úroveň kvalifikácie pracovníkov. Rozvoj konkurencieschopnosti a zamestnanosti v podmienkach globalizácie. Ochrana európskeho sociálneho modelu.