Jazyk internetu - Stradiotová, Eva, 1963-
Komunikácia na internete prebieha v súčasnosti hlavne v písomnej forme a jazyk, ktorý na internete používame sa líši od jazyka, ktorý používame v bežnom písomnom styku mimo internetového (virtuálneho) prostredia. Táto odlišnosť vyplýva nielen z odlišného prostredia (reálne verzus virtuálne), ale aj z odlišných potrieb týchto rozdielnych prostredí. Pri písomnej komunikácii na internete často dochádza k účelovému „zjednodušovaniu“ písomnej formy s cieľom urýchliť komunikáciu.