Legislatívna úprava správy nadácií na Slovensku - Holúbková, Terézia
Význam mimovládneho neziskového sektora (MNS) v rozvoji trhovej ekonomiky, ako dôležitej súčasti národného hospodárstva. Postavenie a právne pomery nadácií. Zákon č.34/2002 Z.z o nadáciách a o zmene Občianskeho zákonníka v znení neskorších predpisov. Správa a správne orgány nadácie.