Vývoj manažmentu ako profesie v historickom kontexte - Kovalev, Andrej
Názory niektorých ekonómov na povinnosti a zameranie pracovnej pozície manažéra. Pohľad Stafforda Beera na pozíciu manažéra. Vypracovanie stratégie, prijímanie rozhodnutí a riadenie - funkcie, ktoré musí plniť každý manažér. Päť základných funkcií manažéra podľa P. F. Druckera.