Prehľad peňažných tokov (Statement of Cash Flows) - Šlosárová, Anna
V súvislosti s DPH vznikajú vo vzťahu k prehľadu peňažných tokov dva základné okruhy problémov, a to akým spôsobom získavať informácie o peňažných tokoch pre prezentáciu peňažných tokov z prevádzkovej činnosti v jednotlivých položkách v nadväznosti na použitú metódu vykázania peňažných tokov z prevádzkovej činnosti a akým spôsobom začleniť peňažné toky z DPH vo vzťahu k činnostiam, t. j. do prevádzkovej činnosti, investičnej činnosti, prípadne finančnej činnosti a či je vôbec potrebné DPH začleňovať do činností, alebo ju považovať za jeden komplexný zúčtovací vzťah.