Zľavy v jednoduchom účtovníctve - Strählová, Jarmila
Zľava je rozdiel medzi pôvodnou cenou tovaru, materiálu alebo služby a konečnou dohodnutou a zaplatenou cenou za tovar, materiál alebo poskytnuté služby pri splnení všetkých dohodnutých podmienok. Zľavu poskytuje dodávateľ, teda predávajúci odberateľovi, t. j. kupujúcemu. Ilustračný príklad.