Vzťahy medzi nerovnosťou dôchodkového rozdelenia, ekonomickým rastom a dôchodkovou chudobou aktuálne poznatky súčasnej ekonómie - Ľapinová, Erika
Príčinný vzťah medzi dôchodkovým rozdeľovaním, resp. dôchodkovou nerovnosťou a medzi ekonomickým rastom. Alternatívne mechanizmy pôsobenia dôchodkovej nerovnosti na ekonomický rast. Ostatné príčinné a vzájomné väzby medzi nerovnosťou dôchodkového rozdelenia, ekonomickým rastom a dôchodkovou chudobou. Vplyv ekonomického rastu na redukciu chudoby v kontexte ďalších vzťahov. Problematika na pôde medzinárodných inštitúcií a v dielach renomovaných zahraničných ekonómov. Osobné dôchodkové rozdelenie a jeho ekonomické implikácie.