Materiálna deprivácia v členských krajinách EÚ - Ošková, Silvia, 1979-
Miera rizika chudoby a materiálna deprivácia v krajinách EÚ27. Spoločensko-ekonomické pomery. Procesy ekonomickej globalizácie. Lisabonský samit v roku 2000 a vyhlásenie Európskej rady o krokoch smerujúcich k zníženiu chudoby do roku 2010. Opatrenia členských štátov a zavedenie otvorenej metódy koordinácie (OMC- open method of coordination).