Problémy jazykovej interferencie vo vyučovaní ruštiny - Kokošková, Silvia
Interferencia v teórii cudzojazyčného vyučovania - narušovanie noriem v používaní cudzieho jazyka, a to buď vplyvom materinského jazyka alebo vplyvom javov daného cudzieho jazyka. Grafická, lexikálna, morfologická interferencia. Spôsoby eliminácie jazykovej interferencie. Automatizácia ako dôležitý predpoklad prekonávania interferencie.