Sociálno ekonomické súvislosti zdravia a kvality života - Pechová, Michaela, 1977-
Socio-ekonomická pozícia, jej definovanie, funkcie špecifickej spoločenskej deľby práce a spojitosť s viacerými charakteristikami dôležitých pre zdravie. Zdravotná starostlivosť a náklady na starostlivosť o zdravie, vrátane zdravotných služieb, predstavujú vlastné i nepriame investície do celkového rozvoja spoločnosti.