Neuropsychologické a neurolingvistické zákonitosti fungovania mozgu v edukačnom procese - Tóthová, Lucia, 1960-
Autorky optikou interdisciplín - neurodidaktiky, psycholingvistiky a neurolingvistiky poodhaľujú mechanizmy fungovania mozgu, ukladania informácií do jeho mikroštruktúry, lokalizujú rečové funkcie a približujú pojem mozgovokompatibilné učenie s prepojením na efektívnosť výučby cudzích jazykov.