Nositelé Nobelovy ceny za ekonomii 2009 - Sirůček, Pavel
Nositeľmi Nobelovej ceny za ekonómiu v roku 2009 sú Elinor Ostromová - za prínos k analýze ekonomickej správy, najmä v oblasti verejných zdrojov, a Oliver Eaton Williamson - za prínos k analýze ekonomickej správy, najmä vymedzenie hraníc firmy. Život a dielo týchto ekonómov.