Spoločenská zodpovednosť v stratégii dopravného podniku je posilnením jeho imidžu - Rovňaník, Emil
Úloha podnikov cestnej a mestskej dopravy. Funkcie hromadnej osobnej dopravy vo vzťahu k uspokojovaniu potrieb prepravy osôb, životnému prostrediu, k finančnej a investičnej náročnosti dopravných služieb. Spoločenská zodpovednosť podnikov a životné prostredie.