Rovnováha medzi pracovným a mimopracovným životom - Matkovčíková, Natália, 1982-
Analýza rovnováhy medzi pracovným a rodinným životom na výskumnej vzorke manažérov a študentov. Skúmanie ich spokojnosti s povolaním a životom a komparácia oboch skupín. Použitá metóda - dotazník Retention management kombinovaný s ostatnými základnými vedeckými metódami a postupmi - potvrdila predpoklad, že manažéri popri svojej pracovnej vyťaženosti nemajú dostatok času a energie pre ich mimopracovný život. Výsledky prieskumu odrážajú zásadné zmeny v organizácii práce v smere zvýšených nárokov a predlžovania času strávenom v práci.