Anglické a hybridné kompozitá v terminológii súčasného nemeckého jazyka - Kokošková, Silvia
Preberanie inojazyčnej lexiky je prirodzený neustále sa meniaci proces, ktorý sa s prudkým rozvojom mediálnej sféry, rýchlou výmenou informácií a vysokým životným tempom ešte zrýchľuje. Sociálna nutnosť interkultúrnej komunikácie spôsobuje transfer výrazových prostriedkov z jedného lexikálneho systému do iného a opačne.