Finančné toky vo výskume a vývoji v členských štátoch Európskej únie - Baláž, Vladimír
Základné trendy vo veľkosti a v štruktúre výdavkov na výskum a vývoj. Objem a intenzita výdavkov na výskum a vývoj v Európskej únii. Postavenie hlavných konkurentov v globálnom systéme výskumu a vývoja. Sektorová štruktúra financovania výskumu a vývoja. Disparity v národných výdavkoch na výskum a vývoj. Dopady globalizácie na výskumj a vývoj.