K možnostiam podpory vnútrozemskej plavby v procese globalizácie - Sosedová, Jarmila
Ciele EÚ presunúť dopravu na energeticky menej náročné, environmentálne a bezpečnejšie druhy dopravy. Stratégia trvalo udržateľného rozvoja. Využitie trhového potenciálu vnútrozemskej plavby a zatraktívnenie jej využívania. Nové pracovné profily EÚ pre všetky funkcie vnútrozemskej vodnej dopravy. Hospodárska súťaž na vnútrozemských vodných cestách.