Prínos francúzskej školy k ekonómii rozvojových krajín - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Štyri obdobia vývoja francúzskej školy ekonómie rozvojových krajín. Obdobie formovania (1945-1965), diferenciácie (1965-1980), prispôsobovania (1980-1990) a obdobie neoštrukturalizmu (rok 1990 po súčasnosť).