Európske letiská a globalizácia trhov pozemnej obsluhy - Tomová, Anna
Liberalizačné a deregulačné opatrenia v leteckej doprave, ktoré priniesli zmenu vo vlastníctve a riadení letísk. Deregulácia činností pozemnej obsluhy v dôsledku Smernice 96/67/EC znamenala, že trhy služieb pozemnej obsluhy sa stali priepustnejšími pre pôsobenie handlerov s transnacionálnym charakterom.