Faktory úspešnosti zavádzania a využívania Business Intelligence v riadení podnikov - Čarnický, Štefan
Príspevok po vymedzení základných pojmov z oblasti Business Intelligence (BI) skúma najdôležitejšie prínosy aplikácií BI a faktory úspešnosti ich zavádzania a využívania v riadení podnikov. S riešením projektov a prevádzkou aplikácií BI je spojený celý rad určitých rizík alebo faktorov. V príspevku sa autor pokúsil vymedziť okrem prínosov riešení BI aspoň najdôležitejšie z uvedených faktorov a poskytnúť určité odporúčania, na čo sa pri riešení týchto strategických úloh v informačných systémoch prioritne zameriavať.