Sklon k riziku mladého investora - Demjanová, Lucia, 1981-
Príspevok je venovaný problematike investičného rozhodovania a konkrétne skúmaniu sklonu k riziku mladých investorov, teda detí a mládeže. Primárne údaje boli získané formou experimentu a pozorovaním. Experiment bol realizovaný počas Festivalu vedy a bol založený na realizácii 2 variantov investičnej simulácie: so vstupnou investíciou a bez vstupnej investície. Výsledky sa vyhodnocovali za jednotlivé varianty i celkovo za oba varianty.