Kvalita života a gramotnosť - Gajdoš, Jozef, 1962-2025
Kvalita života - východiská. Správa Rozvojového programu OSN o ľudskom rozvoji. Kvalita života a gramotnosť. Vývoj úrovne digitálnych zručností a schopností v rokoch 2005 až 2011. Ciele stanovené viacerými dokumentmi Európskej únie sa orientujú na digitálnu gramotnosť v krajinách EÚ. Digitálna negramotnosť znižuje šance na kvalitné vzdelanie, na náročnejšie zamestnanie, na vyšší spoločenský status.