Potravinový problém - Grešš, Martin, 1978-
Potravinový problém - globálny problém. Jeho ťažiskom sú v súčasnosti rozvojové krajiny a najmä najchudobnejšie krajiny sveta. Základné otázky potravinového problému - hlad, podvýživa, potravinová pomoc, potravinová bezpečnosť. Hlavné efekty nedostatku potravín. Hlavné príčiny potravinového problému.