Ekonomické aspekty environmentálno-regulatívnych predpisov a štandardov - Majerník, Milan, 1952-
Autori predkladajú exaktnejší model pre meranie a hodnotenie faktorov nárastu produktivity vo všeobecnosti zohľadňujúc pritom aj environmentálne faktory, resp. obmedzenia vyplývajúce z rôznych regulatívnych predpisov a štandardov. Dôraz je pritom kladený na identifikáciu spomaľovania konvenčnej miery ekonomického rastu zahrnutím nákladov na tvorbu a ochranu ţivotného prostredia formou “zeleného” národného účtovníctva a dvojitých dividend. Riešenie vyúsťuje do konceptu pre určovanie ekonomického efektu dane zo znečisťovania ţivotného prostredia pri produkcii.