Generické stratégie ako obraz správania a konania podnikov - Slávik, Štefan, 1955-
Výhoda generických stratégií ako indikátorov správania a konania podnikov spočíva v tom, že sa dajú zaznamenať pri pohľade na podnik zvonka aj bez prístupu k interným informáciám a poskytujú objektívny obraz o strategickej aktivite podniku. Prieskum o konaní a správaní podnikov, ktorý sa uskutočnil v poslednom štvrťroku 2009 prostredníctvom dotazníka, ktorý skúmal podnikateľské prostredie, vnútorné prostredie podnikov a ich podnikateľské stratégie. Výsledky prieskumu. Podnikateľská stratégia podľa Porterovej typológie. Hallov konkurenčný model. Mintzbergova typológia. Typológie Milesa a Snowa. Typológia strategických hodín.