Ekonomický vývoj a regulačné nástroje krízového manažmentu - Morong, Stanislav
Harmonizácia praktických procesov krízového riadenia s danou legislatívou, aby tieto neboli identifikované až v prípade reálnych nedostatkov pri zabezpečovaní potrieb občanov na krízou postihnutom území. Legislatívne normy špecifické pre krízové situácie (Zákon č. 387/2002 Z.z. o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu, Zákon 414/2002 Z.z. o hospodárskej mobilizácii).