Amusement parks as flagship tourist attractions. Development and globalization - Kruczek, Zygmunt
Zábavné parky - atraktivity cestovného ruchu. Vývoj zábavných parkov v procese globalizácie. Najatraktívnejšie zábavné parky z hľadiska počtu návštevníkov. Proces tvorby a prevádzkovania zábavných parkov na príklade Euro Disney Resort.