Priebeh krízy v členských krajinách V4 sledovaných pomocou makroekonomických ukazovateľov - Pétrová, Rozália
Dopad krízy na najdôležitejše makro ukazovatele - HDP, nezamestnanosť a infláciu. Autorka analyzuje predkrízový a pokrízový vývoj ekonomík krajín V4, pričom sa zameriava na každú krajinu osobitne a snaží sa ich porovnať aj v rámci všetkých krajín V4. Zhrňuje aj navrhnuté proti krízové opatrenia jednotlivých vlád a poukazuje v rámci prognóz na odlišné prístupy jednotlivých ekonomík pri prognózovaní týchto makroekonomických ukazovateľov.