Kvantilové modely individuálych škôd - Pacáková, Viera
Teoretický princíp a aplikačná ukážka modelovania individuálnej výšky škôd použitím kvantilových funkcií. Výhody kvantilových modelov a ich užitočnosť pre poistnú prax. Ďalšie výhody definovania rozdelenia poistných škôd v tvare kvantilovej funkcie.