Opcie, ako nástroje zaistenia sa podnikov pred rizikami - Sedláková, Iveta
Výhody opcii, ako jedného z niekoľkých druhov finančných derivátov z pohľadu ochrany pred rizikami strát , ktoré môže utrpieť výrobný podnik v prípade opačného vývoja cien, meny, úrokových sadzieb.