Modelovanie počtu škôd s použitím zložených diskrétnych rozdelení a ich význam v súvislosti s rekurentnými postupmi - Páleš, Michal, 1984-
Možnosti presnejšieho modelovania počtu škôd, ktorý nastane v sledovanom portfóliu počas určitého časového obdobia, pomocou triedy zložených diskrétnych Poissonových rozdelení. Postup konštrukcie príslušných pravdepodobnostných funkcií, ich rekurentných vyjadrení a odvodenia charakteristík. Označenie parametrov a využitie vytvoreného programu.