Securitization of assets and financial (non)stability - Jelínek, Tomáš
Riziká sekuritizácie a ich vplyv na finančnú stabilitu. Vysvetlenie princípu sekuritizácie na príklade hypotekárneho úveru. Dôvody, ktoré vedú banky k nepretržitej sekuritizácii aktív. Asymetrické informácie, morálny hazard.