Analysis of occurance of records in car insurance - Juhás, Matej
Rekordné hodnoy ako špeciálne prípady extrémov v postupnosti nezávislých rovnako rozdelených náhodných veličín. Exaktné rozdelenie uvažovaných náhodných veličín využijúc funkciu hazardu a rekurentné vzťahy. Štatistická analýza rekordov v poistení motorových vozidiel zo slovenského poistného trhu.