Manažment rizika v kontexte medzinárodných štandardov - Varcholová, Tatiana
Potreba uplatnenia celopodnikového systému na riadenie rizika –Enterprise Risk Manažment (ERM), ktorý je vnímaný ako nástroj na komplexné riadenie rizika s cieľom dosiahnuť konkurenčnú výhodu. Prehľad základných štandardov MR. Procesná štruktúra MR podľa ISO 31000. Existujúce štandardy poskytujú základnú procesnú štruktúru MR, ktorá by sa mala dôsledne aplikovať v každom podniku, rozhodnutom aktívne riadiť riziko na úrovni moderných poznatkov.