Lokalizácia ako alternatíva ku globalizácii - Benciová, Nikoleta
Globalizačné a lokalizačné prístupy a ich vzájomná interakcia. Vymedzenie lokalizačných faktorov a rastúcich vplyvov mäkkých faktorov v porovnaní s tvrdými. Motívy výberu lokalizácie ako novodobého trendu medzinárodne pôsobiacich spoločností. Pojednanie o eklektickej paradigme Johna H. Dunninga, ako lokalizačnom modele spájajúcom klasické teórie medzinárodného obchodu a teórie firiem.