Kvalita života - indikátory a niektoré aspekty súčasnej doby - Ďuričeková, Denisa, 1981-
Význam kvality života je v dnešnom ponímaní spoločnosti nesporný. Dôležitou úlohou je porozumenie spôsobu života a toho, čo robí život kvalitným z pohľadu jednotlivcov. Pri definovaní pojmu kvalita života sa pomerná väčšina špecialistov zhoduje v tom, že kvalitu života potrebujeme vyjadriť pomocou určitej miery alebo stupňa uspokojenia. Z množstva používaných pojmov pri rozmieňaní kvality života za účelom jej merania sa považuje za najvhodnejší pojem indikátory. Identifikácia indikátorov kvality života a prezentácia niektorých aspektov kvality súčasného človeka.