Príčiny vzniku aktuálnej krízy podľa dokumentu Inside job - Židó, Marián
Inside job (2010) je dielom režiséra Charlesa Fergusona. Predstavuje 120 minútový belgický dokumentárny film, ktorý vďaka rozsiahlemu výskumu a mnohými rozhovormi so zainteresovanými politikmi, novinármi, ekonómami, profesormi ponúka detailný pohľad na príčiny ekonomického kolapsu v roku 2008 a jeho dopady na rôzne sféry ekonomického aj neekonomického života.