Slovotvorná štruktúra kompozít v nemeckej ekonomickej terminológii - Kokošková, Silvia
Nemčina má silnú tendenciu k vytváraniu kompozít. Kompozitá vznikajú spojením dvoch a viacerých lexikálnych jednotiek. Substantívne, adjektívne, slovesné kompozitá.