Vzdelávanie novej generácie odborníkov je prioritou - Kultan, Jaroslav, 1960-
Zvýšenie výskumného potenciálu a integrácia vedeckých tímov zameraných na ekologicky prijateľné obnoviteľné zdroje. Národné centrum pre výskum a aplikácie obnoviteľných zdrojov energie NC OZE. Energia ako základný faktor ekonomického a sociálneho rozvoja spoločnosti.