Odložená daň z príjmov - Tužinský, Martin
Odložená daň z príjmov predstavuje v účtovníctve nástroj na zaúčtovanie daňových dôsledkov tých transakcií, ktoré boli predmetom účtovníctva, ale z pohľadu zákona o dani z príjmov budú súčasťou základu dane z príjmov v niektorom z nasledujúcich účtovných období. Ilustračné príklady.