Účtovanie o okamžitých (spotových) účtovných prípadoch podľa IFRS na príklade kúpy a predaja cudzej meny - Kučera, Ľubomír
Účtovanie o spotových operáciách podľa IFRS má v porovnaní s pohľadávkovo-záväzkovým spôsobom, okrem toho, že redukuje počet účtovných zápisov aj tú výhodu, že vylučuje súbežné účtovné zápisy. Tieto výhody dosahuje za tú cenu, že sledovať pohyb hospodárskych prostriedkov sa nedá úplne z účtovných zápisov účtov hlavnej knihy, ale je na ten účel potrebné použiť aj podsúvahovú evidenciu. Ilustračné príklady.