Royal Dutch/Shell - Kapoun, Jan
Metóda plánovania pomocou scenárov ako manažérsky nástroj, ktorý bol po prvý krát použitý v spoločnosti Royal Dutch/Shell v prvej polovici 70. rokov. Pohľad do histórie spoločnosti. Plánovanie pomocou metódy scenárov. Osobnosti plánovania metódou scenárov v spoločnosti Shell. Vývoj metodiky tvorby scenárov. Dobrá metóda pre zlé časy. Využívanie metódy plánovania pomocou scenárov v iných spoločnostiach.