Štátny dlh - teoretické a právne vymedzenie - Kubincová, Soňa
Verejný dlh predstavuje sumu štátneho dlhu a dlhu ostatných subjektov verejnej správy (VS). Z účtovného hľadiska je rozpočet bilanciou a v tomto poňatí musí byť vždy na konci fiškálneho obdobia vyrovnaný. Schodkové hospodárenie štátu (resp. iných subjektov VS). Položky, ktoré tvoria rozpočet VS. Maastrichtský dlh, verejný dlh. Súhrn záväzkov Slovenska z minulých rokov predstavuje štátny dlh.